28 Eylül – 1 Ekim 2016 tarihleri arasında İtalya'nın Verona şehrinde düzenlenen “MARMOMACC, 51th Internatioanl Trade Fair for Stone Design and Technology fuarı ülkemiz milli katılım organizasyonu bu yıl 7. kez Birliğimizce gerçekleştirilmiştir.Türk firmalarının fuara katılımı geçen yıllara oranla artmış ve 6974,5 m2 alanda yer almıştır. Fuara 50 firma milli katılım olarak, 76 Türk firması bireysel olarak, 52 Türk Firması da UR-GE projesi kapsamında katılım sağlamıştır.Fuar süresince firmalarımız tarafından mermer, traverten, granit gibi ürünler, mozaik ve benzeri dekoratif malzemeler ile mermer makinaları sergilenmiştir.

Marmomacc Fuar İdaresi bu yıl beşinci kez gerçekleştirdiği “Yabancı Satın Almacı Heyeti ve Mimar Grupları” programıyla farklı ülkelerden gelen satın almacıları milli katılım organizasyonu gerçekleştiren firmalarla buluşturmuştur. Fuar İdaresi ile yapılan ortak çalışmalar neticesinde, Türkiye Pavilyonunda yer alan katılımcı firmaları satın almacı ve mimarlar ziyaret etmiştir. Öncesinde Türkiye Pazarı hakkında bilgi alan satın almacılar Türkiye Pavilyonunda yer alan stantları ilgiyle gezmiştir.

Mermer ve traverten İtalya'nın Türkiye'den ithal ettiği önemli mal grupları arasında yer almakta olup pazarda Türkiye %8,1'lik paya sahiptir. İtalya'nın dünyanın en büyük 2. doğal taş ihracatçısı olması Marmomacc fuarının  cazibesini artıran önemli bir husus olarak ortaya çıkmaktadır. Marmomacc Fuarı, doğal taşlar, makine ve ekipmanları konularında dünyanın en büyük,  en önemli ve en prestijli fuarlarından biri olma özelliğini uzun yıllardır devam ettirmektedir.