10 – 14 Şubat 2017 tarihleri arasında Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen ve ev/mutfak eşyaları, dekorasyon, hediyelik ürünler ve aydınlatma konularında sektörün en önemli fuarlarından biri olan “AMBIENTE – Internationale Frankfurter Messe” fuarının ülkemiz milli iştirak organizasyonu bu yıl 22. kez Birliğimizce gerçekleştirilmiştir.Bu yıl fuara toplam 1466.5 metrekare alanda katılım sağlanmıştır.

Ambiente fuarında sergilenen ürünler Dining - World of Table, Kitchen & Houseware (Mutfak gereçleri, yemek pişirme ekipmanları, çatal, bıçak, kaşık, porselen, cam ve seramik v.b.- sofra üstü ürünler), Giving - World of Gifts Unlimited (Mücevher, takı ve hediyelik eşya) ve Living - World of Interiors (Mobilya ve iç dekorasyon ürünleri) olmak üzere 3 ana başlık altında toplanmaktadır.

Sektörün önde gelen firmalarının yeni ürün ve tasarımlarını ilk olarak piyasaya sundukları Ambiente Fuarı katılımcı ve ziyaretçisiyle uluslararası katılımın en yüksek oranda gerçekleştiği tüketim malları fuarlarından biridir ve tüm dünyadan önemli alıcılar tarafından ziyaret edilmektedir.Ambiente 2017 fuarına 96 ülkeden 4.454 firma ve kuruluş katılmış olup, katılımcıların %80'den fazlasını Almanya dışından gelen firmalar oluşturmuştur. Fuara milli organizasyonumuz altında ve bireysel olarak katılan Türk firmalarının toplam sayısı 140'tır. Fuar, tüm dünyadan 142.000'den fazla yerli ve yabancı ziyaretçi tarafından gezilmiştir. Ambiente fuarında bu sene ülke bazında ziyaretçi oranları dikkat çekmiştir. Fuarı ziyaret eden kişilerin %55'inden fazlasını Almanya dışından gelen ziyaretçiler oluşturmuştur. Bu ziyaretçiler yoğunluk sırasıyla İtalya, Çin, Fransa, Birleşik Devletler, İspanya, Birleşik Krallık, Hollanda, İsviçre, Güney Kore ve Türkiye'den gelmiştir.