Yeşil Pasaport Sıkça Sorulan Sorular
Cari yıldan önceki son üç yılda yapılan ihracat rakamları toplanır. Söz konusu rakamların ortalaması en az 500 Bin $ (3 yıl toplam ihracatınızın en az 1,5 Milyon ABD Doları üzerinde olması gerekmektedir.) ise bir adet yeşil pasaport hakkınız olabilir. Web sayfamızda yeşil pasaport ile ilgili detaylar mevcuttur.
İçinde bulunduğumuz yıl ihracat rakamları hesaplamaya dahil edilmemektedir.
Resmi dış ticaret istatistikleri, Genel Ticaret Sistemi (GTS) esas alınarak belirlenmektedir ve veri giriş/çıkışlarına İMMİB müdahalede bulunamamaktadır. Firmalar, ihracat verilerine itiraz etmek istedikleri takdirde Türkiye İstatistik Kurumu ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.
İçinde bulunduğumuzun yılın ihracat rakamları henüz belirlenmediğinden, önceki 3 yılın rakamları dikkate alınır.
İhracatçılara verilen yeşil pasaport 4 yıl süre ile geçerlidir.
Bordo pasaportunuz sizde kalacaktır. Yeşil pasaportunuzu il nüfus müdürlüğünden teslim alırken bordo pasaport aslını yanınızda götürmeniz gerekmektedir.
ilgili linkten detaylara ulaşabilirsiniz https://immib.org.tr/tr/pasaport-mudurlugunde-yapilacak-islemler-ile-ilgili-sunulacak-belgeler-ve-d
İMMİB dilekçesinde elden teslim işaretlendi ise pasaport alacak olan kişi şahsen talepte bulunduğu Ticaret Bakanlığı Bölge Müdürlüğünden evrakları teslim almalıdır. Posta ile teslimi işaretledi ise dilekçede belirttiği adrese evraklar gönderilecektir.
8 adet Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır ve içinde bulunduğunuz bölgeye göre değişmektedir. İMMİB'in sitesinden iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Nüfus Müdürlüğü, pasaportu almak istediğiniz ilin İl Nüfus Müdürlüğü'dür. Örneğin; İstanbul İl Nüfus Müdürlüğü.
Unvan veya şirket türü (nevi) değişikliği durumunda, İMMİB'e bildirimde bulunmak için aşağıdaki belgelerin hazırlanması ve gönderilmesi gerekmektedir:
- İMMİB'e hitaben yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe.
- Yeni unvanı içeren güncel imza sirküleri.
- Unvan veya nevi değişikliğini gösteren Ticaret Sicil Gazetesi.
- Güncel vergi levhası. (Tür değişikliğinde eski ve yeni vergi levhası)
Hazırlanan belgeler, "Hususi pasaport unvan/nevi değişiklik bildirimi" konu başlığıyla immib@immib.org.tr adresine e-posta yoluyla gönderilmelidir.
Uygulamalı Hedef Pazar Tespiti-istihbarat Eğitimi (2 Oturum)
İş Sağlığı Ve Güvenliği (İsig)
Belirsizlik Döneminde Kriz ve Risk Yönetimi
Fuar Desteklerinin Destek Yönetim Sistemi (Dys) Üzerinden İşleyişi
VII. Karbon E-Zirvesi
İnsan Kaynaklarında Yönetim Becerileri (2 Oturum)
Yeşil Sözlük
Yeşil Pasaport Sıkça Sorulan Sorular