Sürdürülebilirlik Raporlaması
Sürdürülebilirlik raporlaması işletmelerin çevresel, sosyal, ekonomik ve yönetişim amaçlarını belirleyip bunlara yönelik ilerlemelerini açıklaması ve paydaşlarla iletişimini yapmasıdır. Böylelikle kurumlar sürdürülebilir kalkınmaya bağlılıklarını paydaşlara gösterebilir ve iyileştirme sağlayabilirler. İşletmelerin sürdürülebilirlik performanslarını ölçmeleri, izlemeleri ve raporlamaları sürdürülebilir geleceğe katkılarını geliştirir.
Sürdürülebilirlik raporlamaları şirketlerin kurumsal itibarını artırır, tedarik zincirinde daha çok tercih edilir hale getirir ve işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırır. Bunların yanı sıra tüketicinin firmaya güvenini artırır, paydaşlarla iletişimi güçlendirir ve risk yönetimini iyileştirir. Şeffaflık, güvenilirlik, tarafsızlık, tutarlılık, karşılaştırılabilirlik ve esneklik sürdürülebilirlik raporlamasında sahip olunması gereken temel ilkeler arasındadır.
Öne çıkan raporlama çerçeveleri arasında İlerleme Bildirimi Raporu (Communication on Progress-COP), Entegre Raporlama (Integrated Reporting-IR), Küresel Raporlama Girişimi (Global Reporting Initiative- GRI) ve Karbon Saydamlık Projesi (Carbon Disclosure Project-CDP) kapsamındaki raporlamalar bulunmaktadır.